Agriterra stelt de kandidaten voor…. (1)

11-09-2015 Lees hieronder het verhaal van Winfred Kabarokore, een van de tien jonge boeren die door Agriterra is uitgekozen om deel te nemen aan het evenement 'We Feed the Planet' in Milaan.

Winfred Kabarokore uit Oeganda
Winfred is 39 jaar en woont in Kampala. Nadat ze in 2006 haar studie afrondde, werd ze actief melkveehouder. Haar boerderij begon met vijf koeien, die de familie van melk voorzagen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat yoghurt, boter en kaas produceert. Haar toekomstplannen zijn het runnen van een goed lopend bedrijf met zestig koeien, zeventig varkens, vijfhonderd kippen, een kleine koeltank en een melkmachine. Hiermee hoopt ze een modelboer te worden in haar regio.

Winfred is daarnaast medewerker public relations bij Kigarama People’s Cooperative Savings and Credit Society. Haar taak is onder andere om de samenwerking met andere coöperaties in het land te bevorderen, met als doel het produceren van goede kwaliteitsproducten in grotere hoeveelheden. Ook verzorgt ze trainingen voor de aangesloten boeren, waarmee ze de kwaliteit van hun productie kunnen verbeteren. Tot slot is milieubescherming nog een deel van haar verantwoordelijkheid. Ze moedigt bedrijven aan om bomen te planten.

Winfred hoopt nieuwe kennis op te doen in Milaan. “Ik ben erg geïnteresseerd in hoe we de maximale middelen kunnen gebruiken met behoud van het milieu voor de toekomstige generaties. Hoe kunnen we gezondheid en voldoende voedsel garanderen en tegelijkertijd de aarde met respect behandelen?”
Ook een bezoek aan Nederland lijkt haar erg boeiend. “Nederland staat bekend als een van de toonaangevende landen op het gebied van zuivelproductie. Ik ben benieuwd naar hoe de bedrijven gerund worden op zo’n klein stukje grond met de juiste hygiëne en een hoge melkproductie. Graag wil ik kennis uitwisselen met de boeren over hoe zij met bepaalde zaken omgaan en over hoe ze denken over groei en verbetering van de productie.”


Share this article:
Lokaal
Gefocust
Verbonden
Kwaliteit

Adres

Jansbuitensingel 7
6811 AA Arnhem
The Netherlands

+31 (0)26 44 55 445
agriterra@agriterra.org